ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

 
Η ανεμοβλογιά στην εγκυμοσύνη  

"προσοχή στην εγκυμοσύνη" 

By: Γεωργόπουλος Ι. Γεώργιος 

Η ανεμοβλογιά στην εγκυμοσύνη

 

 

Η Ανεμευλογιά ως πρωτοπαθής λοίμωξη με τον ιο του έρπητα ζωστήρα-ανεμευλογιάς (VZV), κατά την εγκυμοσύνη μπορεί να προκαλέσει μητρική θνησιμότητα ή σοβαρή νοσηρότητα. Μπορεί επίσης να προκαλέσει εμβρυϊκό σύνδρομο ανεμευλογιάς (FVS), παλαιότερα γνωστό ως σύνδρομο συγγενούς ανεμευλογιάς και λοίμωξη ανεμευλογιάς του νεογέννητου, το οποίο περιλαμβάνει σύνδρομα προηγουμένως γνωστά ως συγγενής ανεμευλογιά και νεογνική ανεμευλογιά. 

Η ανεμοβλογιά (ανεμευλογιά) είναι μια πολύ μεταδοτική νόσος που προκαλείται από έναν ιό που ονομάζεται ιός του έρπητα ζωστήρα (μέρος της οικογένειας του έρπητα). Οι περισσότεροι άνθρωποι νοσούν από ανεμοβλογιά στην παιδική ηλικία, και πρόκειται για ήπια λοίμωξη που η κύρια εκδήλωσή του είναι ένα εξάνθημα. Αφού νοσήσει κάποιος με ανεμευλογιά, δεν την ξαναπερνά δεύτερη φορά. Αυτό καλείται ανοσία (το σώμα μας παράγει αντισώματα, τα οποία είναι το σύστημα άμυνας του οργανισμού κατά των λοιμώξεων). Εννέα στις δέκα έγκυες γυναίκες (90%) έχουν ανοσία στην ανεμευλογιά. Αν μολυνθεί για πρώτη φορά ένας ενήλικας, η νόσος έχει πιο σοβαρές εκδηλώσεις.  

 

Τα συμπτώματα της ανεμοβλογιάς παίρνουν από  10 ημέρες έως 3 εβδομάδες για να εμφανιστούν. Αυτό είναι ο χρόνος επώασης - ο χρόνος από τη στιγμή που θα κολλήσει  με το πότε τα συμπτώματα αρχίζουν να εμφανίζονται. 

Τα πρώτα σημάδια είναι πυρετός και αδιαθεσία. Αυτό ακολουθείται από την εμφάνιση εξανθήματος (ερυθρές φουσκάλες με υδαρές περιεχόμενο) που μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε σε όλο το σώμα (συνήθως ξεκινά από το κεφάλι και επεκτείνεται στό σώμα). Η φαγούρα είναι χαρακτηριστικό αυτού του σταδίου. Μετά από μερικές ημέρες οι φουσκάλες σπάνε, σχηματίζουν κρούστα πάνω τους και στη συνέχεια θεραπεύονται. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 2 εβδομάδες.

 

 

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων