ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

Λαπαροσκοπικοί Τραυματισμοί 

""

By: Γεωργόπουλος Ι. Γεώργιος

Λαπαροσκοπικοί Τραυματισμοί

Τραυματισμοί που σχετίζονται με Γυναικολογική Λαπαροσκοπική

 

Πολλές γυναίκες υποβάλλονται σε λαπαροσκοπική χειρουργική επέμβαση κάθε χρόνο. Η πλειοψηφία τους είναι χωρίς προβλήματα, αλλά σοβαρές επιπλοκές εμφανίζονται περίπου μία στις 1000 περιπτώσεις. Λαπαροσκοπική τραυματισμοί συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια τής τυφλής εισαγωγής βελόνων, τροκάρ και σωληνίσκων μέσω του κοιλιακού τοιχώματος και, ως εκ τούτου, η περίοδος με τον μεγαλύτερο κίνδυνο είναι από την έναρξη της διαδικασίας μέχρι την οπτικοποίηση μέσα στην περιτοναϊκή κοιλότητα.

Κατά τα τελευταία 50 χρόνια, οι εξελίξεις στην ηλεκτρονικών και οπτικών τεχνολογιών είναι μεγάλη και  έχει καταστεί δυνατό να εκτελεστούν πολλές γυναικολογικές επεμβάσεις λαπαροσκοπικά. Το μοναδικό χαρακτηριστικό που διακρίνει τη λαπαροσκοπική από την ανοικτή κοιλιακή ή κολπική χειρουργική επέμβαση είναι η ανάγκη να εισαχθούν βελόνες, τροκάρ και σωληνίσκοι για την αρχική είσοδο στην κοιλιακή χώρα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διάτρηση εντέρου ή αγγειακής βλάβης. Μία από τις δυσκολίες για τις βλάβες του εντέρου που συνδέονται με την λαπαροσκοπική χειρουργική είναι η πιθανότητα ότι δεν μπορεί να αναγνωριστεί άμεσα και θα μπορούσε να παρουσιαστει κάποια στιγμή αργότερα, συχνά μετά το εξιτήριο από το νοσοκομείο. Αυτή η δυνητικά σοβαρή επιπλοκή μπορεί να απαιτήσει σημαντική επανορθωτική χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά και μερικές φορές προσωρινή κολοστομία. Είναι απαραίτητο, επομένως, ότι οι γυναίκες κατανοούν ότι η ανάρρωση από λαπαροσκοπικές επεμβάσεις είναι συνήθως γρήγορη και, όπου αυτό δεν συμβαίνει,  η έγκαιρη διάγνωση και θεραπεία είναι απαραίτητη. Οι αντενδείξεις για λαπαροσκόπηση όπως η φλεγμονή στην περιτοναϊκή κοιλότητα και προηγηθέν χειρουργείο στην κοιλική κοιλότητα προστατεύουν από την πιθανότητα επιπλοκών.


 

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων