ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

 
Υστεροσκόπηση 

"" 

By:  Γεωργόπουλος Ι. Γεώργιος 

Υστεροσκόπηση, Βέλτιστες Πρακτικές


Η υστεροσκόπηση είναι μια καθιερωμένη διαγνωστική εξέταση, που έχει ευρεία χρήση . Η διαδικασία περιλαμβάνει τη χρήση του μικροσκοπικου ενδοσκοπικού εξοπλισμού που άμεσα θα απεικονίσει και θα εξετάσει την κοιλότητα της μήτρας, χωρίς την ανάγκη για εγκατασταση χειρουργείου  ή γενική ή περιοχική αναισθησία. 

Η υστεροσκόπηση αναφέρεται κυρίως στην αξιολόγηση των γυναικών με ανώμαλη αιμορραγία της μήτρας, αλλά επίσης αφορά και τον διαγνωστικό έλεγχο σε προβλήματα αναπαραγωγής .

Πιο πρόσφατα, οι πρόοδοι στην τεχνολογία και την ενδοσκοπική  οργάνων έχουν διευκολύνει την ανάπτυξη των λειτουργικών διαδικασιών για υστεροσκοπησημε ή χωρίς τη χρήση τοπικής αναισθησίας. Κοινές επεμβάσεις περιλαμβάνουν  πολυποδεκτομή, την απομάκρυνση των μικρών υποβλεννογόνιων ινομυωμάτων, εκτομή του ενδομητρίου, την απομάκρυνση των χαμένων ενδομήτριων συσκευών και διατραχηλική στείρωση.  Η υστεροσκόπηση, είτε διαγνωστική ή χειρουργική, είναι επιτυχής, ασφαλής και καλά ανεκτή ακόμη και όταν γίνεται στο ιατρείο.Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε διαδικασία που εμπλέκει τα όργανα της μήτρας, η υστεροσκόπηση μπορεί να συσχετιστεί με μεγάλο πόνο, άγχος και αμηχανία. Αυτό έχει επιπτώσεις όχι μόνο στην ικανοποίηση των γυναικών με την εμπειρία τους, αλλά και περιορίζει τη σκοπιμότητα και, ενδεχομένως, την ασφάλεια, την ακρίβεια και την αποτελεσματικότητα της διαδικασίας. Για να ελαχιστοποιηθεί ο πόνος και η δυσφορία, έχουν προταθει διαφοροποιήσεις στον υστεροσκοπικο εξοπλισμό, την τεχνική και τη χρήση των φαρμακευτικών προϊόντων.


 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων