ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

<< Previous    1  2  [3]  4  5    Next >>

Διαγνωστικές Εξετάσεις


Άντρας
Μετά από ένα ιατρικό ιστορικό και η φυσική εξέταση, η ανάλυση του σπέρματος είναι το ενιαίο καλύτερο τεστ για την αξιολόγηση για αντρικό παράγοντα υπογονιμότητας.

Για τη βέλτιστη και συνεπή αποτελέσματα, απαιτείται αποχή 3-5 ημερών πριν από τη συλλογή του σπέρματος. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) καθόρισε τις μεθόδους για την ανάλυση του σπέρματος, αλλά οι μέθοδοι μπορεί να διαφέρουν μεταξύ των εγκαταστάσεων. Επιπλέον, ο ΠΟΥ έχει δημιουργήσει κανονικές τιμές αναφοράς.

Μια άλλη μέθοδος που χρησιμοποιούνται συνήθως για την αξιολόγηση της μορφολογίας είναι η αυστηρή μέθοδος Kruger. Αν και δεν υπάρχουν ιδιαίτερα για τις μετρήσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν διακρίσεις μεταξύ γόνιμα και υπογόνιμα άτομα, οι πιθανότητες της ανδρικής υπογονιμότητας αυξάνεται  με την αύξηση του αριθμού των παραμέτρων ανωμαλίες σπέρματος.

Ογκος - Τουλάχιστον 2 ml ή μεγαλύτερη
Συγκέντρωση σπέρματος - 20 εκατομμύρια / ml ή περισσότερο
Κινητικότητα - Τουλάχιστον το 50% ή περισσότερο με κινητικότητα προς τα εμπρός
Μορφολογία - Τουλάχιστον το 30% ή περισσότερο συνήθεις μορφές (14% αυστηρά κριτήρια Kruger)
Τα λευκά αιμοσφαίρια - Λιγότερα από 1 εκατομμύριο / ml
κύτταρα - Λιγότερες από 5 εκατομμύρια / ml


  Πιο πρόσφατα, έχουν άλλες εξετάσεις έχουν σχεδιαστεί για την αξιολόγηση του σπέρματος. Η δοκιμή και η Halosperm χρωματίνης σπέρματος Δοκιμασία Δομή (SCSA) έχουν επινοηθεί για να αξιολογήσει τον κατακερματισμό του DNA του σπέρματος. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ότι ο κατακερματισμός του DNA άνω του 30% συνδέεται με χαμηλότερη πιθανότητα ότι ο σύντροφος θα είναι σε θέση να ξεκινήσει μια εγκυμοσύνη που μεταφέρει από την παράδοση.

 
<< Previous    1  2  [3]  4  5    Next >>

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων