ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

 
τεστ Παπανικολάου  διαβάστε επίσης: κολπικά υγρά -   Κονδυλώματα (HPV)

"μία φορά τον χρόνο  ή όπου υπάρχει Ιατρική ένδειξη  κάθε έξη ή κάθε τρείς μήνες"

 

 

By:Γεωργόπουλος Ι. ΓεώργιοςΤΕΣΤ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ

 

 

 

 

 

 

Τό τεστ κατά Παπανικολάου (Ραρ-test) είναι μιά απαραίτητη εξέταση η οποία γίνεται με την συνεργασία του Μαιευτήρα Γυναικολόγου και του Κυτταρολόγου. Η εξέταση αυτή είναι εξέταση τών κυττάρων του τραχήλού και του κόλπου με ιδιαίτερη προσοχή στά χαρακτηριστικά που έχουν αυτά τα κύτταρα.

Ο πρώτος, και σε μερικές περιπτώσεις ο δεύτερος, λαμβάνει το κολποτραχηλικό επίχρισμα το οποίο επιστρώνει σε μιά αντικειμενοφόρο γυάλινη πλάκα και με κατάλληλα χημικά μέσα το μονιμοποιεί

Την λήψη τεστ ακολουθεί πάντα αμφίχειρη Γυναικολογική εξέταση.

Αυτό είναι απαραίτητο διότι συμπληρούται η εξέταση με τον έλεγχο και των έσω γεννητικών οργάνων, τά οποία δεν ειναι άμεσα ορατά όπως είναι το αιδοίο, ο κόλπος και ο τράχηλος.

Την "ανάγνωση" του πλακιδίου αυτού κάνει ο κυτταρολόγος ο οποίος αξιολογεί την μορφολογία των κυττάρων και του πυρήνα τους. Ο λόγος, γιά τον οποίο μιά τόσο απλά και ανώδυνη εξέταση είναι απαραίτητο εργαλείο για τον Γυναικολόγο αλλά και ασφαλιστικά δικλείδα για την γυναίκα, είναι το γεγονός οτι ένα μεγάλο ποσοστό γυναικών θα εμφανίσει σε κάποια στιγμή της ζωής τους ατυπία στά κύτταρα απ' όπου μετά από αρκετό καιρό συνήθως, χωρίς όμως να αποκλείεται και το αντίθετο, ίσως ξεκινήσει η ανάπτυξη μιάς κακοήθους νεοπλασίας.

 

Βασική αρχή της Ιατρικής Επιστήμης είναι η πρόληψη. " Είναι προτιμότερο να προλαμβάνεις από το να Θεραπεύεις', μιά πρόταση που σίγουρα όλοι μας έχουμε ακούσει αλλά καί αξιολογήσει μέσα από τις δικές μας έμπειρές. Αυτό ακριβώς επιτυγχάνεται με το Ραρ-test.

 

-Σέ ποιά ηλικία πρέπει να κάνει η γυναίκα γιά πρώτη φορά τέστ Παπανικολάου;

Ολοι πλέον συμφωνούν οτι η γυναίκα πρέπει να κάνει το τέστ Παπανικολάου από εκείνη την ηλικία που έχει σεξουαλικές επαφές με άτομα του αντιθέτου φύλου.

- Κάθε πότε πρέπει να γίνεται τό Ραρ-test ;;

Τό τέστ Παπανικολάου γίνεται μία φορά τον χρόνο ή σε μερικές περιπτώσεις που υπάρχει Ιατρική ένδειξη γίνεται κάθε έξη ή κάθε τρείς μήνες.

 

-  Τί  είναι   η κολποσκόπηση;

Κολποσκόπηση είναι η εξέταση εκείνη που με ειδικό εξοπλισμό μπορεί να ελεγχθεί τράχηλος και ο κόλπος υπό μεγένθυση, έτσι ώστε να επιβεβαιωθεί ή να αποκλεισθεί πιθανή διάγνωση (συνήθως " δυσπλασία") του τέστ Παπανικολάου.

Σέ μερικές περιπτώσεις συνδυάζεται και με λήψη βιοψίας από κάποιο σημείο του τραχήλου ή του κόλπου.

 

 

 

 

 

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων