ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

διαβάστε επίσης: Υπογονιμότητα - Αίτια υπογονιμότητας - Εξωσωματική γονιμοποίηση (IVF)
 ⇒    Αποβολή είναι ο τερματισμός μιας εγκυμοσύνης πριν το έμβρυο αναπτυχθεί αρκετά για να είναι βιώσιμο.

Όριο βιωσιμότητας είναι η 24η εβδομάδα της κύησης με συνολική διάρκεια κύησης τις 40 εβδομάδες μετρώντας από την 1η ημέρα του κύκλου της γυναίκας.


⇒   Καθ’ έξιν ή επανειλημμένες αυτόματες αποβολές αποκαλούνται οι επαναλαμβανόμενες συνεχείς αποβολές, τριών ή περισσοτέρωνκλινικά αναγνωρισμένων κυήσεων.

⇒    Η συχνότητά τους είναι 1%-3,5% στο σύνολο των ζευγαριών.
Πολλοί προτείνουν διαφοροποιήσεις σε ότι αφορά στον ορισμό, αφού θεωρούν πως ο έλεγχος και η θεραπευτική αντιμετώπιση πρέπει να ξεκινήσει μετά τη δεύτερη συνεχόμενη αποβολή ιδίως εάν συνυπάρχει και επιβαρυντικοί παράγοντες όπως ο παράγων της ηλικίας (γυναίκες άνω των 35) ή ιστορικό υπογονιμότητας.


 
⇒    Οι καθ’ έξιν αποβολές ταξινομούνται σε πρωτοπαθείς και δευτεροπαθείς.

Ο όρος πρωτοπαθείς αποβολές αναφέρεται σε γυναίκες που έχουν δύο-τρεις ή περισσότερες συνεχόμενες αυτόματες αποβολές, με τον ίδιο σύντροφο και καμία κύηση μετά την 20η εβδομάδα. Περίπου το 80% των ζευγαριών με καθ’έξιν αποβολές ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.

Ο όρος δευτεροπαθείς αποβολές αναφέρεται σε γυναίκες που είχαν δύο-τρεις αυτόματες αποβολές, με τον ίδιο σύντροφο, μετά τη γέννηση ενός παιδιού ή μετά από έναν ενδομήτριο θάνατο. Αφορά περίπου το 20% των ζευγαριών με ιστορικό καθ’έξιν αποβολών.


 Τα αίτια των καθ΄ έξιν αποβολών είναι γενετικά, ανατομικά, λοιμώδη, ορμονικά και ανοσολογικά τα οποία περιγράφονται αναλυτικά παρακάτω:

1)   Γενετικοί Παράγοντες

2)  Ανατομικοί Παράγοντες

3)  Λοιμώδεις Παράγοντες

4)  Ορμονικοί Παράγοντες

5)  Ανοσολογικοί Παράγοντες (αυτοάνοσοι, αλλοάνοσοι)

6) Άγνωστα Αίτια
  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

διαβάστε επίσης:  Πρόωρη απώλεια κύησης

 

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων