ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΜΙΚΡΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ  :::  

    foto     

 
 ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ Ι. ΓΕΩΡΓΙΟΣ  
            Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος 

     ειδ. υπογονιμότης  καθ'έξιν (επαναλαμβανόμενες) αποβολες

 

 

 
 

 Θεματολογία και σύγχρονη αρθρογραφία για μαιευτικά - γυναικολογικά  και θέματα υπογονιμότητας -  Ανοσολογίας αναπαραγωγής  με εκλαϊκευμένη γραφή 

<< Previous    1  [2]  3    Next >>

 

 

 

Ερώτηση:

Ποιά είναι η γνώμη σας για τις κολπικές πλύσεις με "ζωντανό" γιαούρτι?

 

Απάντηση:

Αγαπητή φίλη ............,

 
Ο γυναικείος κόλπος αποτελεί ένα χώρο που χαρακτηρίζεται από το δικό του "οικοσύστημα"δηλ. από την παρουσία κολπικών υγρών τα οποία παράγονται απο το τοίχωμα του κόλπου, μέσα στα οποία συμβιώνουν αρκετά μικρόβια που τα ονομάζουμε φυσιολογική χλωρίδα του κόλπου.Σκοπός της φυσιολογικής χλωρίδας είναι να διατηρεί ισορροπία στο περιβάλλον του κόλπου κρατώντας το όξινο ( κυρίως με τη παραγωγή γαλακτικού οξέος από τον γαλακτοβάκιλλο ή κολποβακτηρίδιο ). Σε αυτό το όξινο περιβάλλον είναι δύσκολο να αναπτυχθούν άλλα μικρόβια διότι αυτά απαιτούν κυρίως αλκαλικό περιβάλλον. Έυκολα καταλαβαίνεις οτι το όξινο περιβάλλον είναι μια απλή αλλά αποτελεσματική γραμμή άμυνας του οργανισμού για να προστατεύσει τον κόλπο από αποικισμό με παθογόνα μικρόβια (τα οποία εν παρόδω εμφανίζονται μόνο όταν εισαγάγονται στον χώρο του κόλπου κυρίως με την επαφή, τα δάκτυλα, ξένα σώματα αλλά και τις κολπικές πλύσεις με νερό), Επίσης κατά την σεξουαλική επαφή με την είσοδο του εκσπερματίσματος που είναι αλκαλικό και πηχτό, δημιουργείται ουδέτερο περιβάλλον, το οποίο επιτρέπει στο εκσπερμάτισμα να ρευστοποιηθεί και να εισχωρήσει στην τραχηλική βλέννα, να ενεργοποιηθεί και τα σπερματοζωάρια να ακολουθήσουν την πορεία τους για να γονιμοποιήσουν το ωάριο.  
 
Οι κολπικές πλύσεις με "ζωντανό" (δηλ. φρέσκο, από παραγωγό, όχι το βιομηχανοποιημένο τ'υπου ΦΑΓΕ) ξυνό γιαούρτι σε ποσότητα 5-10 κυβ.εκατοστα καθημερινά  για 5-7 ημέρες, σκοπό έχουν να αποκαταστήσουν το όξινο περιβάλλον του κόλπου, αποκαθιστώντας τη γραμμή άμυνας που προαναφέραμε. Σε ελάχιστες περιπτώσεις μπορεί να αντικαταστήσει εξειδικευμένες και στοχευμένες θεραπείες για συγκεκριμμένα μικρόβια. 

 

<< Previous    1  [2]  3    Next >>

 
 Λεωφ.Κηφισίας 105 ΑμπελόκηποιΤ.Κ. 11523


τηλ: 693-6981082 210-6981082


Ημέρες-Ώρες ιατρείου: ΔΕ-ΤΕ-ΠΕ 18:00-21:00


Εγγραφές - Ερωτήσεις
Εδώ, συμπληρώνοντας το Ονοματεπώνυμό σας και την διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μπορείτε να ρωτήσετε οποιαδήποτε απορία και θα σας απαντήσω το συντομότερο δυνατόν. Επίσης οι ασθενείς μου μπορουν να παραλάβουν εντολές συνταγογράφησης εξετάσεων του ΕΟΠΥΥ, αποθηκευμένες είκονες υπερηχογραφημάτων, γυναικολογικής επίσκεψης, κολποσκόπησης όπως και απαντήσεις των εξετάσεών τους ηλεκτρονικά.


Νεα απο το Βασιλικό Κολλέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων